Vi tager hunde med fra ferien

Krisen i Grækenland sender herreløse hunde til Danmark

Foto: Colourbox

Krisen i Grækenland får flere danske turister til at tage sig af herreløse hunde, skriver DR Østjylland.

Det oplever man i foreningen "Græske Hunde", hvor Iben Stensgaard formidler græske hunde til østjyder.

- Vi ser folk, der kommer derned og i løbet af ganske få dage finder en hund, som de rigtig gerne vil gøre noget for. Så kontakter de os og prøver at få hjælp til at få den til Danmark, så de kan adoptere den, siger hun til DR Østjylland.

Foreningen Græske Hunde får mellem 3-500 hunde til Danmark om året, og Iben Stensgaard siger, at mange grækere ikke har råd til at have hund på grund af den økonomiske krise, og de danske turister støder derfor på langt flere herreløse hunde på ferien end tidligere

Men dyrlæge Helle Johansen fra Horsens advarer om, at det kan have alvorlige konsekvenser at tage hundene med hjem som kæledyr.

Hun mener, at der er risiko for, at hundene kan være smittebærere, og ingen har et overblik over, om nogle af dem bliver syge.

Ifølge Iben Stensgaard fra foreningen "Græske Hunde" er der ingen grund til bekymring.

- Så længe man sørger for at få dem sundhedstjekket i Grækenland, får man ikke hunde ind i landet, der har sygdomme, siger hun.

Men Helle Johansen mener, at importen af hunde fra Grækenland gør det nødvendigt med et landsdækkende sygdomsregister for kæledyr.

- Når vi gør os tanker om sygdomme hos vores husdyr, er det oftere baseret på et gæt end på faktuel viden, siger hun.