- Vi skal gå mere til læge

Panelet i Hits og Holdninger sætter fokus på vigtigheden af at gå til læge

08:05

1 af 2

Hits og Holdninger på TV 2 | ØSTJYLLAND har i denne uge vanen tro kigget nærmere på de mest læste historier her på hjemmesiden.

Den mest læste i den forgange uge handler om Ole Mørch fra Randers, der ved et rutinetjek hos Tjek Dit Helbred i Randers fik konstateret en blodprop i hjertet. Sundhedspersonalet fik hurtigt sendt den 37-årige familiefar på hospitalet, hvor han blev opereret, hvilket reddede hans liv.

I denne uges udgave af Hits og Holdninger snakker panelet blandt andet om, hvorfor mange springer turen til lægen over.

- Vi mænd har en udfordring, og det er, at vi gerne vil holde fast i det billede af, at vi er store, stærke og kan klare verden. Men det kan vi jo altså ikke. Så det er en rent mental tilstand, som vi slet ikke vil vedgå os, og det er ret væsentligt, siger Kim Qvist, der er forstander på Kalø Økologisk Landbrugsskole, og tirsdag er gæst i panelet i Hits og Holdninger.

Han fortsætter:

- Vi skal gå mere til læge, og vi skal måske finde en anden måde at komme til læge på. Der er noget fremmedgjort ved det for os mænd, og vi synes, at det er lidt mærkeligt.

Det bakker Dorte Lytje, der er blogger fra Risskov, op om, og hun mener ikke, at det kun gælder mænd.

- Jeg tror, at det er frygten for, at det hele bliver meget, meget virkeligt. Jeg synes ikke, at vi kvinder skal sidde og gøre os selv hellige lige nøjagtigt omkring blodpropper, siger Dorte Lytje.

Du kan se hele debatten om lægebesøgene i videoen øverst på siden, og du kan se hele Hits og Holdninger i aften, torsdag, klokken 20.25.