Vi køber mere økologi
Mælk, æg og ost topper vores indkøbslister
Østjyderne og resten af landets befolkning køber mere og mere økologi.
I 2013 blev der langet mere økologi over disken i landets supermarkeder og varehuse end i 2012.
Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Sidste år blev der solgt økologi for 5,8 milliarder kroner, og det er en stigning på seks procent i forhold til 2012. Halvdelen af stigningen skal dog tilskrives prisudviklingen.
Det er især økologisk æg, mælk og ost, der fylder vores indkøbskurve.
Disse produkter udgør 37 procent af det samlede økologiske salg i de danske supermarkeder og varehuse, mens økologisk frugt og grønt tegner sig for 21 procent.
Salget af økologisk kød målt i kilo er steget med 15 procent fra 2012 til 2013, ligesom salget af økologisk syrnede mælkeprodukter er øget. En af årsagerne til den stigning, skyldes formentlig produktet "Skyr", der kom på markedet i 2013, og som er blevet fast inventar i mange danskeres køleskabe.