Vi har vinterens koldeste morgen - pas på glatte veje

Torsdag er vinterens hidtil koldeste dag med ned til næsten otte graders frost. Det betyder glatte veje

Torsdag er præget af glatte veje og frostgrader. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Når man bevæger sig uden for torsdag morgen og formiddag, vil det føles ekstra kold. 

I stort set hele Østjylland er man nemlig vågnet op til frostgrader - endda i så høj grad, at dagen i dag er vinterens hidtil koldeste. Det oplyser DMI. 

Vi har været helt nede på - 7,9 grader i Billund, som det koldeste. I dag er derfor vinterens koldeste. 

Martin Lindberg, vagtchef, DMI 

- Der har været klart vejr kombineret med, at vinden har været svag, og det gør, at temperaturen er faldet meget hurtigt. Vi har været helt nede på - 7,9 grader i Billund som det koldeste. I november var det koldeste - 7,1 grader, mens det i december var - 5,4. I dag er derfor vinterens koldeste, siger vagtchef hos DMI Martin Lindberg til TV2 ØSTJYLLAND. 

Pas på glatte veje 

Det kolde vejr betyder, at man som bilist torsdag skal være ekstra opmærksom, da der på grund af frostvejret flere steder i landet meldes om rimglatte veje. 

I følge Trafikinfo.dk og Vejdirektoratet drejer det sig især om Randers og Favrskov.

I Randers og Favrskov skal man være ekstra varsom, når man kører afsted i dag på grund af glatte veje. Foto: Trafikinfo.dk

Enkelte steder er dog sluppet lettere. Det drejer sig blandt andet om Anholt og Samsø. Her har temperaturen været væsentlig højere, da vinden blæser fra det 'lune' hav. Således blev den laveste temperatur på Anholt, midt i Kattegat, 4,0 grader i nat.

DMI oplyser dog, at man i følge deres prognose regner med, at temperaturen i løbet af dagen stiger til mellem 0,5 og 3 plusgrader i hele landet.