- Vi har fået ryddet op

Regionsrådsformand Bent Hansen om kritik fra Rigsrevisionen

02:31

1 af 2

Der er kommet styr på tingene, lover formanden for Region Midtjylland Bent Hansen (S), efter at Rigsrevisionen onsdag kom med deres deres beretning om hospitalernes forvaltning af eksterne forskningsmidler.

I den skrev de, at der var behov for en tydeliggørelse og præcisering af reglerne, så forskere ikke bevidst eller ubevidst overtræder reglerne om, hvad forskningsmidler må bruges på.

- Der har i nogle få tilfælde været nogle særlige kulture og opfattelser af, at det var sådan private penge, som man kunne bruge lidt mnere let end de offentlige midler, og sådan er det jo ikke, siger Bent Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: Kritik af brug af forskningsmidler

Han forklarer, at der har været i alt seks sager i Region Midtjylland, hvor der har været problemer med brugen af forskningsmidlerne. Ifølge ham er det forholdsvis få tilfælde:

- I 99 ud af 100 tilfælde har der overhovedet ikke været en finger at sætte på. Vi har gennemgået 250.000 bilag, vi har skimmet, og vi har haft revisionen med, og vi har fundet seks tilfælde, hvor der var noget at kritisere, så der er hundredevis af læger, der har gjort det rigtige, og som har fulgt de retningslinjer, der er, siger han og fortsætter:

- Men om vi skal bruge flere kræfter på at kontrollere og følge op, det er nok det, Rigsrevisionen siger, og det er så det, vi gør.

Kun én læge er blevet fyret i forbindelse med brugen af forskningsmidler. Der har ikke været grund til at fyre flere, forklarer Bent Hansen:

- Fordi de har betalt tilbage, og fordi de forklaringer, der i første omgang ikke var gode nok, har man efterfølgende kunnet dokumentere, at der var orden i papirerne. Så vi har heldigvis fået ryddet op.