Vestas ophæver gyldent håndtryk

Tidligere koncerndirektør frataget ordning

Vindmøllegiganten Vestas har ophævet den tidligere koncerndirektør Henrik Nørremarks fratrædelsesordning, efter han har påført Vestas et tab på op mod 18 millioner euro.

Beslutningen om at ophæve Henrik Nørremarks fratrædelsesordning kommer efter, at bestyrelsens nominerings- og kompensationsudvalg har gennemført en grundig revisions- og advokatundersøgelse.

Vestas' ledelse blev opmærksomme på, at Henrik Nørremark havde lavet aftaler i Indien på Vestas' vegne uden at gøre andre opmærksom på det. Det er i disse aftaler, der er sket et tab på op mod 18 millioner euro.

Tilfreds med beslutning

Bestyrelsesformand i Vestas Bert Nordberg er tilfreds med selskabets beslutning om at ophæve ordningen, og han har desuden bedt sine advokater om at undersøge videre i sagen.

- Vi har endnu ikke taget stilling til, om der også er grundlag for at rejse erstatningskrav. Det er et kompliceret udredningsarbejde, der pågår, så et eventuelt erstatningskrav vil afhænge af den juridiske vurdering af de yderligere oplysninger, det er muligt for revisorerne og advokaterne at fremskaffe, siger Bert Nordberg i en pressemeddelelse.