Vestas i spil til milliardordre

Kontinentets største vindmøllepark skal opføres i Skotland. Vindmøllegiganten med hovedsæde i Randers kan få ordren.

Vestas er med i et stort spil, hvor vinderen får en milliardordre. Men ifølge Børsen er det svært at finde ud af, hvor tæt Vestas reelt er på handlen.

For der er nemlig afgørende forskel på to pressemeddelelser fra henholdsvis bygherren Airtrictys og myndighedernes side.

I det skotske myndigheders meddelelse hedder det, at man har givet tilladelse til en vindpark på 152 møller med en samlet kapacitet på 548 megawatt. Det får vinden til at blæse i retningen af Siemens Wind Power som leverandør til projektet, da de som de eneste har møller på 3,6 megawatt til salg. 548 megawatt fordelt på 152 møller giver netop 3,6 megawatt per mølle.

Men i bygherren Airtrictys pressemeddelelse hedder det, at der er givet tilladelse til en vindmøllepark med 152 møller på samlet 456 megawatt, hvilket får ordrepilen til at dreje mod Vestas. Med en samlet kapacitet på 456 megawatt og 152 møller er det netop 3 megawatt-møller, som er størrelsen på topmodellen hos Vestas, der skal bruges til det store projekt.

Børsen har forsøgt at finde ud af hvilken af de to pressemeddelelser, der er korrekt. Men svaret blæser fortsat i vinden.