Vestas har fyret de forkerte

Investorer er skeptiske, mener analytiker

- Hvis man havde udskiftet på de rigtige poster, så tror jeg godt, at det kunne have kompenseret en del af det kursfald, som vi har set i dag.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks analytiker, Jacob Pedersen, oven på Vestas-aktiens store fald. Vindmøllegigantens aktie var faldet med 13,86 procent, da børsen i København lukkede onsdag eftermiddag.

Han vurderer, at det burde have haft en positiv effekt på kursen, at den viceadministrerende direktør Henrik Nørremark tirsdag aften fik en fyreseddel.

- Det burde i vid udstrækning have kompenseret for de svage tal, hvis investorerne mente, at det var de rigtige udskiftninger, siger Jacob Pedersen.

Trak sig fra deres poster
Desuden valgte bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen og næstformand Torsten Erik Rasmussen at trække sig fra deres poster i vindmøllegiganten. Det sker efter pres fra storaktionæren ATP.

- Men man har tilsyneladende ikke udskiftet på den post, som investorerne havde håbet på, siger Jacob Pedersen.

Hvem det kunne være, vil Jacob Pedersen ikke byde på og altså heller ikke, om det er den administrerende direktør Ditlev Engel.

Kursfaldet kommer efter, at Vestas i 2011 fik et underskud på 1,1 milliarder kroner før skat, mens analytikerne kun havde ventet et underskud på 450 millioner kroner.

Det store kursfald betød, at Vestas lukkede med en aktiekurs på 57,5 kroner efter et fald på 13,86 procent, mens det samlede C20-indeks lukkede i et plus på 0,2 procent.

Se tv-indslag: Dramatisk døgn i Vestas