Vestas-fyringer ærgrer Thorning

Statsminister ked af Vestas-fyringer

Foto: Socialdemokraterne

De 2300 fyringer hos vindmøllefabrikanten Vestas kunne ikke komme på et værre tidspunkt for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Mens Danmark har besøg af EU-Kommissionen, som giver opbakning til det danske EU-formandskabs plan om at skabe grønne job i Europa, så fyrer en af de bedst kendte grønne virksomheder i Danmark massevis af medarbejdere.

Det kom til at overskygge det afsluttende pressemøde mellem Helle Thorning-Schmidt og formanden for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso, hvor parterne netop var enige om, at vækst og nye job er et altafgørende mål i de kommende måneder.

- Det føles som et enormt tilbageslag for den grønne teknologi, siger Helle Thorning-Schmidt om fyringerne på Vestas.

Det er et setback
Samme toner kom fra José Manuel Barroso, der ellers har rost det danske formandskab for at lægge vægt på at skabe vækst med særlig fokus på grønne job:

- Lad os være ærlige, det er et setback, men det skal ikke skabe tvivl om vores vilje til at skabe grøn vækst. Hvis vi er seriøse omkring den grønne dagsorden, så kan vi give incitamenter til at skabe grønne job, siger José Manuel Barroso.

Også Thorning fastslår, at Danmark trods fyringerne fortsat vil arbejde for at skabe grøn vækst under EU-formandskabet.

- Vi har et mål om, at være verdensførende, når det gælder grøn teknologi og energieffektivisering. Det er ikke kun godt for miljøet, men også for væksten i Europa.

- Det er det næste sted, vi vil se vækst, og derfor er der ikke andre veje end investering i uddannelse, grønne job og energieffektivisering. Det er her, vi skal fokusere, siger Helle Thorning-Schmidt.

Ifølge José Manuel Barroso er det afgørende, at der ikke kun skabes budgetdisciplin i Europa oven på krisen, men også nye job:

- Budgetdisciplin er afgørende, men vækst er også vigtigt for at skabe tro hos borgere og investorer. Danmark sætter reformer af det indre marked og grøn vækst i hjerte af formandskabet, og det er afgørende for, at vi kan lykkes, siger José Manuel Barroso.