Vestas-fyrede skal hjælpes

Bent Hansen klar til at hjælpe fyrede

1300 danske Vestas-medarbejdere måtte torsdag morgen sluge en fyreseddel sammen med morgenkaffen.

Omkring 950 af dem arbejder i Region Midtjylland, hvor regionens formand melder sig klar til at hjælpe.

- Vi vil sætte os sammen med de berørte kommuner og beskæftigelsesregionen og finde ud af, hvilke muligheder vi har for at hjælpe de fyrede medarbejdere, siger Bent Hansen (S), formand for Regionsrådet i Region Midtjylland, til Ritzau. 

Bent Hansen understreger, at det er nødvendigt med et overblik over, hvilken type medarbejdere der er tale om. Fremtiden byder nemlig ikke på lige muligheder for alle.

- Jo bedre uddannet man er, jo bedre muligheder er der for at komme i job igen, siger han.

Vestas meddelte torsdag morgen, at i alt 2335 medarbejdere får sparket - heraf 1300 i Danmark.

Omkring 350 af de uheldige ansatte er fra Vestas' tårnfabrik, Vestas Towers, i Varde, hvoraf de fleste er vestjyske svejsere. 

De resterende 950 fyringer rammer hovedsageligt stabsfunktioner, administrationen og forskning i Aarhus samt i produktionen i Hammel, Lem og Ringkøbing. Byer som alle ligger i Region Midtjylland.

Regionens ledighed er faldende og ligger under landsgennemsnittet. Men på trods af gode tider i det midtjyske ser Bent Hansen på Vestas-fyringerne med alvor:

- Næsten 1000 medarbejdere, det er altså mange. Og vedvarende energi er et af de erhvervsområder, som regionen har valgt som en spidskompetence, fordi området giver os noget globalt at byde på.

Derfor vil han afvente og se, hvordan Vestas har tænkt sig at hjælpe de fyrede medarbejdere.

- Derefter vil vi se på, hvordan vi som offentlig myndighed kan supplere den indsats, siger han og fortsætter:

- Jeg håber, at vi fortsat kan udbygge de videnstunge afdelinger indenfor vedvarende energi sammen med universiteterne, Vestas og andre virksomheder.