Verdens længste møllevinge fragtes op gennem Østjylland

Vejskilte og autoværn pilles ned, når den længste vindmøllevinge fragtes op gennem Østjylland torsdag aften

Den 88,4 meter lange vinge er bygget af LM Wind Power. Foto: LM Wind Power

60 tons tung og 100 meter lang.

Der venter de østjyske trafikanter noget af et syn på motorvej E45, når verdens længste vindmølletransport torsdag aften kører op gennem Østjylland.

Lasten består af verdens længste vinge fra producenten LM Wind Power. Vingen har afgang fra Lunderskov ved Kolding klokken 21:30 med kurs mod Aalborg via motorvejen op gennem det østjyske.

SE OGSÅ: Politikere: Der skal kigges på vindmølletransporterne

Det oplyser LM Wind Power.

Autoværn og skilte pilles ned
Den særlige transport kræver stor forsigtighed. Læsset er for eksempel 4,47 meter højt. Køretøjer må maksimalt være 4,50 meter høje, når de kører på de danske veje.

SE OGSÅ: Vestas-mølle kollapset i Sverige

Så vingen må listes under broerne undervejs.

Desuden er der kun få centimeter mellem vingen og de trafiklys, autoværn og skilte, som den passerer. Derfor står specialister klar til at pille autoværn og skilte ned.

- Det er meget spændende. Det er verdens største vinge, der bliver vist til verden for første gang i aften. Men vi er godt forberedt, siger senior manager Koos van der Zee fra LM Wind Power, der er ansvarlig for transporten.

I ni måneder har LM Wind Power forberedt turen for at sikre, at vindmøllevingen kommer fra Kolding til Aalborg uden at blive beskadiget og uden selv at lave ravage.