Vejret: Lun start på oktober

Ugevejret starter lunt med op til 18 grader

For præcist et år siden blev varmerekorden for oktober måned smadret godt og grundigt, da der blev målt ikke færre end 27 varmegrader i Sønderjylland.

Men den slags "indian summer"-tilstande er der ingen sandsynlighed for på denne mandag 1. oktober 2012, hvor omskifteligt efterårsvejr trækker ind over landet med regn og blæst.

- Overskrifterne for den kommende uge er typisk, dansk efterårsvejr, som man kan forvente i oktober, siger vagthavende meteorolog Olaf Mathiassen fra DMI.

- Det bliver ustadigt, og der er ikke rigtigt nogen dag, hvor man ikke kan finde regn et eller andet sted i landet, tilføjer han.

Op til 17-18 grader mandag

Mandag bliver det 13 til 18 grader, og det er sådan set "ganske pænt" for 1. oktober, understreger DMI-vagtchefen.

- I første del af ugen bliver det i det hele taget ret lunt med op til 17-18 grader om dagen, hvor det bliver varmest, og ikke meget under 10 grader om natten, siger han.

- Problemet er, at der kommer regn eller byger næsten hver dag. Det bliver også til tider ret blæsende. Stedvist bliver det hård vind eller endda kuling, tilføjer Olaf Mathiassen.

Sidst på ugen bliver det noget køligere både om dagen og om natten. Stadig med det her lidt omskiftelige vejr, og temperaturerne begynder at nærme sig frysepunktet og sniger sig ned på to-tre grader om natten.