Vejdirektoratet advarer: Hovedvejene er isglatte torsdag morgen

Nattens og morgenens sne og slud volder problemer på vejene. Vejdirektoratet melder om glatte vejen over hele regionen

Arkiv. Foto: Niels Ahlmann Olesen - Scanpix

Der ligger en god omgang slush ice på de østjyske hovedveje torsdag morgen. Det er særligt snebyger i de tidlige morgentimer, der gør, at vejene vil være glatte.

- Morgen er startet med en del småuheld over hele landet, siger vagthavende hos Vejdirektoratet, Ruben Bay-Madsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Væltet lastbil skaber store problemer for trafikken

Blandt andet er en lastbil væltet på rute 52 mellem Horsens og Silkeborg, og den skaber problemer for morgentrafikken, grundet et større oprydningsarbejde.

På motorvejene er der ikke længere problemer, men på hovedvejene advarer Vejdirektoratet mod isglatte veje i morgen- og formiddagstimerne. 

Vejdirektoratet advarer mod glatføre og isglatte veje i de fleste østjyske kommuner. Foto: Vejdirektoratet

- De mindre veje er mere udsat, og temperaturerne ligger nu lige omkring fryspunktet, så der er stor risiko for, at hvis der falder nedbør, så fryser den til is på vejbanen, og så vil der blive endnu mere glat end der er i forvejen, siger Ruben Bay-Madsen. 

Vejdirektoratet er lige nu i fuld gang med at salte over hele Østjylland, og man oplyser desuden at der flere steder er blevet forsaltet.

I løbet af dagen stiger temperaturen til mellem én og fem graders varme, og der kommer byger fra sydvest, som både kan være med regn, slud eller tøsne.

Køreprøver aflyst

Østjyllands Politi har taget konsekvensen af det glatte føre og har valgt at aflyse alle køreprøver i Grenaa torsdag formiddag på grund af snevejret.

Foreløbigt fortsætter køreprøverne alle andre steder i politikredsen.

Østjyllands Politi vurderer løbende situationen for at afgøre, om køreprøverne også skal aflyses om eftermiddagen eller andre steder.

DMI advarer også mod glatføre. Foto: DMI