Vejchef afviser kritik af døds-vej

Taxachauffører mener, at Ebeltoft-vej blev farligere efter omlægning.

Vejchefen i Århus Amt, Leif G. Larsen, afviser, at Vibæk Strandvej i Ebeltoft skulle være blevet farligere efter omlægning. Taxachauffører fra Ebeltoft kritiserer vejen efter dødsulykken natten til i går, hvor fire unge mennesker blev dræbt og tre alvorligt kvæstet.

Taxachaufførernes mener, at vejen på flere punkter er blevet farligere end tidligere efter amtets omlægning af den. De kritiserer blandt andet, at de to udkørsler til vejen er alt for trafikerede og burde erstattes af trafiklys. Desuden mener chaufførerne, at helleanlæggene midt på vejen er for dårligt markerede.

Amtets vejchef, Leif G. Larsen, afviser kritikken.

- Vi har brugt erfaringer fra de øvrige amtsveje, og vi har tænkt meget på sikkerhed, siger Leif G. Larsen.

Vejchefen mener, at omlægningen af Vibæk Strandvej har givet langt færre bagende-påkørsler end tidligere. Desuden har ideen med at ombygge vejen været at forhindre fol i at parkere langs vejkanten.

Vejen er gennem det seneste halvandet år blevet ændret, så der i dag er langt færre direkte udkørsler til vejen fra sommerhusområdet og butikkerne langs vejen. Samtidig har amtet anlagt svingbåse midt på vejen, så bilister, der skal ind i sommerhusområdet, ikke generer den øvrige trafik på vejen.

I modsætning til vejchefen mener formanden for amtets udvalg for teknisk og miljø, Erik Poulsen (V), at amtet er nødt til at undersøge sikkerheden på vejen efetr dødsulykken natten til torsdag.