Vejarbejdere frygter for livet

Ønsker forhindringer ved vejarbejde

Genrefoto.

Bilisterne er tilsyneladende ligeglade med vejarbejdere og skilte, hvor fartbegrænsningen er 50 kilometer i timen. Vejarbejderne har fået nok og vil have gjort noget ved problemet.

De frygter næsten for deres liv, når de arbejder i vejkanten. Vejarbejderne er udsat, også selvom bilisterne er advaret om vejarbejde. Derfor opfordrer Danske Anlægsentreprenører, at der skal laves forhindringer.

Nye tiltag

Bump, riller eller vejtilpasning. Tre løsninger, der er på tale i forhold til problematikken om, at folk kører ræs i nærheden af vejarbejde. Foreslaget er som sådan godt nok, men Østjyllands Politi har et men.

- Idéen er god nok, men det vil volde lidt problemer. Kommer der pludselig bump på vejen, kan det betyde, at chaufføren mister evnen til at føre køretøjet forsvarligt videre. Vi ved jo godt allesammen, at hvis man pludselig kommer med høj hastighed og kører på et bump, så enten giver bilen et ordentlig hop eller også er der noget, der rasler fra hinanden, siger vicepolitikommissær Jens Kristian Sørensen til P4 Østjylland.

Han mener også, at entreprenørerne selv kan påvirke bilisternes adfærd ved vejarbejde.

- Hvis den enkelte trafikant ved, at når man møder en hastighedsbegrænsning, så er der vejarbejde. Og når vejarbejdet er slut, så fjernes skiltene øjeblikkeligt eller lægges ned. Ellers mister bilisterne respekten for skiltningen. Der må ikke være nogen tvivl, siger han til P4 Østjylland.