Varmepenge tilbage koster 70-90 millioner kroner

Det bliver billigere end først antaget at betale penge tilbage til alle forbrugere i Århus. Men prisen er stadig for høj, mener rådmand.

Fjernvarmekunder i Århus Kommune har i perioden 2004-2006 betalt cirka 575 millioner kroner for meget for varmen. De penge skulle kunderne have igen, men det viste sig slet ikke at være så nemt, som man umiddelbart skulle tro.

En af de store knaster har været forbrugere, der er flyttet fra Århus i den periode, hvor der blev betalt for meget for varmen.

En arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra boligforeninger og -organisationer samt folk fra fjernvarmeforsyningen nåede i første omgang frem til, at det ville koste 192 millioner kroner at finde frem til de fraflyttede fjernvarmekunder.

Det kunne ikke passe, mente flere politikere i byrådet. Og nu har revisionsfirmaet Deloitte regnet på sagen. Deloitte når frem til, at det vil koste mellem 73,7 millioner kroner og 90,9 millioner kroner at finde frem til de gamle kunder. Der tages dog forbehold for, at en række usikkerheder kan gøre beløbet større.

- Det står nu klart, at pengene muligvis kan betales tilbage til de tidligere kunder til et lavere beløb. Beløbet er dog for mig at se stadig så højt, at vi ville skulle bruge alt for mange af kundernes penge på administration på den måde, lyder det i en pressemeddelelse fra teknikrådmand, Peter Thyssen (R).

Thyssen vil derfor fortsat anbefale, at pengene bliver betalt tilbage ved at sætte taksten ned for de nuværende kunder.