Varetægtsfænglet for skarpladt pistol

En 23-årig mand med relationer til Hells Angels er varetægtfængslet for besiddelse af en skarpladt Smith and Wesson.

Klokken tre tirsdag nat blev en 23-årig mand anholdt for våbenbesiddelse ved Hells Angels klubhus på Bryggervej i Risskov.

Det var en ni-millimeter Smith and Wesson, som manden havde på sig, da han og en anden mand blev stoppet af en politipatrulje. Begge var iført skudsikre veste.

Den 23-årige, der ifølge Østjyllands Politi er medlem af Hells Angels støttegruppe AK 81, blev ved byretten onsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger. Manden kærede straks kendelsen.

Han er sigtet efter paragraffen om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. Det vil sige, at han risikerer en straf på op til fire års fængsel.

- Men han får ikke fire års fængsel. Han får en fængselsstraf i måneder, vurderer mandens forsvarsadvokat Bjarne Frøberg over for TV 2 | ØSTJYLLAND.

Politiet har i den senere tid beslaglagt adskillige våben, her i blandt et maskingevær, maskinpistoler og håndgranater i en lejlighed syd for Århus, hvis indehaver ifølge politiet er kendt for at handle våben med kriminelle.