Vanvidsbilist får flere sigtelser

Den 35-årige mand der i går gik amok med bil og kniv i Kalmarsgade i Århus, sigtes blandt andet for at bringe andres liv i fare.

Manden kørte kl. ca 15.30 i sin sorte pickup ind i beboelsesområdet ved Kalmarsgade i Århus Nord. Her kørte han først ind i flere tilfældige biler. Det fik forbipasserende til at råbe op, men det provokerede blot manden, og han begyndte i stedet at jagte de uskyldige i sin bil. Han kørte blandt andet efter en mor der gik på fortorvet med sit barn og påkørte også en cyklist, der dog slap med skrækken.

Efterfølgende løb han ind i en opgang og kom kort efter ud igen med en kniv i hånden. Her opstod der tumult med en anden mand, der fik flere overfladiske snitsår. Til sidst blev den 35-årige overmandet af tre andre mænd og siden anholdt af politiet.

- Som det ser ud nu bliver han sigtet for narkotikakørsel og for at have forvoldt fare for andres liv. Desuden bliver han sigtet for vold og diverse andre sigtelser, vi endnu ikke har taget stilling til, fortæller politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

Årsagen til episoden har politiet stadig ikke klarhed over, men manden var både i besiddelse af- og påvirket af hash.