Vanvidsbilist anmeldt inden trafikdrab

Politiet fik en anmeldelse to timer inden dødsulykke på Hasle Ringvej i Århus. Men der blev ikke sat ressourcer ind på at finde bilisten.

Lidt efter klokken 22 fredag aften ringede et vidne til Østjyllands Politi og fortalte om en VW Golf, der kørte særdeles hasarderet i midtbyen i Århus.

Politiet foretog sig dog intet, og to timer senere blev en 33-årig mandlig fodgænger påkørt og dræbt af den samme bil på Hasle Ringvej i den nordvestlige del af byen.

En ulykke, der måske kunne være undgået, hvis politiet havde sat ressourcer ind på at finde den.

- Det er op til en vurdering fra sag til sag i forhold til de øvrige opgaver, om vi skal sætte mandskab til at lede efter bilister, der kører dårligt, siger politiinspektør ved Østjyllands Politi Jan Andersen til Århus Stiftstidende.

Den 41-årige bilist har erkendt, at han kørte ind i sit offer med høj hastighed på Hasle Ringvej. Han nægter til gengæld at have kørt i midtbyen tidligere på aftenen.

<i>Hvis I havde sat ressourcer ind på at standse bilen, da anmeldelsen kom to timer forinden, så kunne drabet måske være undgået?</i>

- Det kan man jo sige. Men det er jo ikke sikkert, at vi kunne finde den, og det er endnu ikke bevist, at føreren var den samme person, siger Jan Andersen til avisen.