Værste ulykke i mange år

Ingen trafikulykker i de seneste 15 år overgår tragedien ved Viborg.

Mandagens ulykke ved Fjends er den værste danske trafikulykke i mange år. Syv ansatte og to beboere fra Virklund Ældrecenter blev dræbt, da en lastbil skred ud og ramte centrets minibus. I løbet af de seneste små 15 år har andre østjyder været impliceret i store ulykker, men ingen af dem har dog samme omfang som dagens tragedie.

I 1996 mistede fem unge fra Hammel livet, da de var på vej til diskotek i Århus. En minibus med tre mennesker var - tilsyneladende for grønt - ved at krydse Viborgvej ved for Århus, da bilen med de fem unge med voldsom kraft kørte ind i siden med minibusssen. Bilen - en Toyota Corolla - blev klemt fast under minibussen, og passagererne sad ifølge øjenvidner fastklemt uden at kunne komme ud. Netop som bilisterne havde trukket en af de unge halvvejs gennem forruden, brød bilen i brand, og kort efter eksploderede bilens benzintank i et flammehav.

Ved en trafikulykke i Sønderjylland blev fem mennesker dræbt i 2001 - heriblandt et århusiansk ægtepar. Trafikulykken fandt sted ved Skamlingsbanken syd for Kolding, og den skyldes, at en 59-årig mand fra Sjølund mistede herredømmet over sin bil. Han kom over i den forkerte kørebane. hvor han kørte frontalt ind i en modkørende bil med to ældre ægtepar. Alle fem blev dræbt på stedet ved ulykken, hvor den 59-årige desuden blev slynget ud af bilen.