Vær opmærksom på glatte veje til morgen

I Østjylland skal man tirsdag morgen være opmærksom på glatte veje, da vejbanerne er under frysepunktet.

Tirsdag morgen kan der være glatte veje i Østjylland. Der er dog blevet saltet godt i nat, hvilket hjælper på problemet. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Skal man ud i trafikken tirsdag morgen, så skal man være ekstra opmærksom. Der er nemlig igen risiko for glatte veje, lyder det fra vejrvært hos TV 2 Vejret Per Christiansen.

I følge en oversigt fra Vejdirektoratets hjemmeside drejer det sig især om Odder og Randers Kommune i Østjylland, hvor der advares om glatte veje til morgen.

Det er særligt i Odder og Randers Kommune, at man skal passe på glatte veje til morgen.  Foto: Vejdirektoratet

- Temperaturerne ligger mellem frysepunktet og minus 3-5 grader, og det betyder vejbaner under frysepunktet, oplyser meteorolog hos DMI Jesper Eriksen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Morgenen har dog ikke budt på store problemer på trods af de kølige temperaturer.

Læs også Glatte veje flere steder i Østjylland

- Situationen virker ganske fredelig her til morgen. Der ligger umiddelbart ikke snerester på vejene, da der er blevet saltet godt i nat. I går var der en del nedbør, og det gjorde, at vejene blev mere glatte, men det er der umiddelbart ikke i dag, siger Camilla Eghøj, vagthavende ved Vejdirektoratet, til TV2 ØSTJYLLAND.

Hold øje med hvordan vejbanen ser ud. Hvis den er våd så vær opmærksom på, at den kan være glat. Og så skal man selvfølgelig huske at holde afstand til de forankørende.

Camilla Eghøj, vagthavende, Vejdirektoratet

Camilla Eghøj påpeger dog, at dug i luften kan gøre vejen fugtig og dermed glat. Derfor har hun også nogle forholdsregler som trafikanterne i Østjylland bør huske på.

- Hold øje med hvordan vejbanen ser ud. Hvis den er våd så vær opmærksom på, at den kan være glat. Og så skal man selvfølgelig huske at holde afstand til de forankørende, siger hun.

Læs også Farlig vejrsituation i Østjylland giver risiko for spejlglatte veje