Våbenhvile er slut

Universiteterne i Århus og Ålborg i kamp om nye studier .

Våbenhvilen mellem universiteterne i Århus og Aalborg er slut.

 Den uskrevne aftale om, at Aalborg holder sig fra læger, mens Århus til gengæld holder sig fra ingeniører, er brudt, efter at Aarhus Universitet vil oprette en civilingeniøruddannelse. Og Aalborg Universitet, (AAU), er klar til at tage kampen op, skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Vi vil slås alt hvad vi kan, for at lave en lægeuddannelse i Aalborg, siger Finn Kjærsdam, dekan ved det teknisk-naturvidenskabelige fakultet på AAU.

- Aalborg Sygehus er allerede i dag universitetshospital, og vi har langt de fleste af de områder, der hører med under lægeuddannelsen, siger Finn Kjærsdam.Civilingeniøruddannelsen på Aarhus Universitet betyder, at ansøgergrundlaget til Aalborg Universitet skrumper.

Studerende fra Århus Amt udgør i dag den næststørste gruppe efter nordjyderne på ingeniørstudierne i Aalborg, hvorfra der årligt udklækkes 540 civilingeniører, flere end noget andet sted herhjemme.

Aarhus Universitet regner selv med at optage 100 studerende, når man tager hul på det nye civilingeniørstudium næste sommer med specialer inden for nanoteknologi, sundhedsteknologi og bioprocesser, som alle findes i Aalborg i forvejen.

(Ritzau)