V yderligere tilbage i Århus

Ny undersøgelse er ikke godt nyt for Venstre, der endnu engang står til tilbagegang i Århus.

Man skulle næsten tro, at det ikke kunne blive værre for partiet Venstre i Århus. Men en ny meningsmåling foretaget af Rambøll for JP Århus viser, at Venstre går yderligere tilbage i Jyllands største by.

Ifølge Rambøll er tilslutningen til Venstre på 15,3 %, mens partiet til kommunalvalget i november 2009 fik 15,9 % af stemmerne. Altså en tilbagegang for Venstre på 0,6 %.

Ved kommunalvalget mistede partiet hele 6 mandater, og gik således fra 11 til 5 mandater. Det fik Gert Bjerregaard til at forlade posten som Venstres leder i Århus. I stedet skulle Laura Hay få Venstre på ret køl, men det er altså ikke lykkedes endnu for 32-årige Laura Hay.

I samme meningsmåling går Socialdemokraterne frem fra 41,3 % til 43,4 %. Socialistisk Folkeparti går også frem. Partiet fik til valget 17,5 % af stemmerne, og i meningsmålingen står de til at få 18,9 %. Største tilbagegang i meningsmålingen står Dansk Folkeparti for. De fik til valget 5,8 % af stemmerne, og partiet står lige nu til at kun at få 4,7 %.