Uvis fremtid for Skejby-model

Ny afsoningsmodel har vist sig at være en stor succes. Minister er dog i tvivl om, hvorvidt den skal kopieres andre steder i landet.

Et dilemma. Sådan kan man beskrive den situation, justitsminister Lene Espersen (K) stod i torsdag, da hun af retsudvalget blev udspurgt om, hvordan hun vil reagere på de gode resultater, afsoningsstedet Pension Skejby i Århus har.

På den ene side koster det nemlig flere penge at drive en institution som Pension Skejby, hvor indsatte og almindelige lovlydige bor sammen, men på den anden side giver afsoningsmodellen markant bedre resultater end andre almindelige afsoningsmodeller.

Sandsynligheden for at falde tilbage i kriminalitet er 21 procent lavere for fanger, der har boet på Pension Skejby. Det viser et forskningsprojekt, der sammenligner afsonere fra Skejby med fire andre pensioner.

- Jeg er meget glad for de positive resultater. Men det er også vigtigt at understrege, at man ikke bare kan kopiere modellen uden videre. Det er kun muligt, fordi de mennesker, der arbejder på stedet, går 100 procent ind i for det og er nogle rigtige ildsjæle. Og så koster det mere, sagde Lene Espersen. /ritzau/