Utilfreds Åkeby skifter system

AGF hentede sin tredje sejr under den svenske træner Sören Åkeby.

I den svenske klub Djurgården sværgede AGF-træner Sören Åkeby til spilsystemet 4-3-3. Men da han tiltrådte i AGF, lovede han, at han ville beholde århusianernes vante 4-4-2-system indtil vinterpausen.

Men to snævre sejre med ujævnt spil over bundholdene Frem og AB fik svenskeren til at tage et nyt standpunkt. Da AGF lørdag vandt 2-1 over FC Midtjylland, sendte Åkeby sit mandskab på banen i en 4-5-1 opstilling. Men med Josta Dladla og Jeffrey Aubynn i så offensive roller, at systemet hurtigt blev til 4-3-3, når århusianerne angreb.

- Jeg synes ikke, at vi har spillet godt nok i 4-4-2 systemet. Jeg vil have vores angreb til at være mere bevægeligt, og vores forsvar til at være mere kompakt. Derfor skiftede jeg system, sagde svenskeren efter lørdagens superligasejr.

AGF-spillerne har nu fjorten dage til at indøve systemet, inden de skal på svær opgave i Parken mod FCK.

- Vi skal i den kommende tid træne systemet både på banen og på taktiktavlen. Men i øvrigt betyder det ikke så meget for mig, hvad systemet hedder. Det vigtigste er, at vi spiller offensivt fodbold og er hurtige til at omstille os fra forsvar til angreb og omvendt, sagde den svenske succestræner. /ritzau/