Usikkerhed om letbane til Grenaa

Det er usikkert, om letbanen til Grenaa står færdig til tiden

Det er lige nu meget usikkert, om de yderste strækninger af letbanen til Grenaa kan stå klar til oktober 2017 som planlagt.

Onsdag udsendte Banedanmark en pressemeddelelse, hvor det fremgik, at tidsplanen for strækningen til Grenaa 'kan komme under voldsomt pres'. Ifølge Banedanmark betyder dispositioner fra Aarhus Letbanes side, at Banedanmark og Aarhus Letbanes planer for anlægs arbejde på strækningen kolliderer.

Men i Aarhus Letbane undrer de sig meget over den udmelding.

- I deres meddelelse ser det ud til, at de har taget stilling til det, og at det ikke kan lade sig gøre at blive færdige til tiden, og at det er vores ansvar. Jeg undrer mig meget over Banedanmarks udmelding. Jeg mener stadig, at vi har en mulighed at forfølge, for at tidsplanen kan overholdes. Efter min mening er vi ikke færdige med dialogen, og vi har løbende kontakt, siger Jørgen Hansen, der er anlægschef i Aarhus Letbane, til tv2oj.dk.

Han afviser derfor, at det allerede nu er sikkert, at strækningen til Grenaa vil blive forsinket.

Se Aarhus' nye letbane

- Vi skal fortsætte den proces, som vi har været i og forsøge at finde en løsning. Så længe vi ikke er enige om, at vi ikke kan løse det, så kan det løses. Vi giver ikke op. Vi mener, at vi er forpligtiget til at blive ved med at forsøge at finde en løsning, siger Jørgen Hansen.

Usikkerheden skyldes, at de to parter skal koordinere deres anlægsarbejde på strækningen, hvilket der altså lige nu er uenigheder om.

- Det er utrolig kompliceret anlægsarbejde, og det skal laves i den rigtige rækkefølge. Jeg mener godt, at vi kan få det til at gå op, siger Jørgen Hansen, der forventer, at parterne i løbet af torsdag eller fredag vil snakke sammen for at lave en plan for at løse problematikken.

Målet er, at Aarhus Letbane skal stå klar i 2017, når Aarhus skal være europæisk kulturhovedstad. Ifølge tidsplanen skal de inderste strækninger af Aarhus Letbane åbne i maj 2017, mens de yderste skal åbne til oktober samme år.