Usædvanligt mange nytårsbrande

Østjyske brandfolk rykkede ud til flere end 80 brande nyårsaften. Villa i Spentrup brændte ned til grunden.

De fleste østjyske brandfolk har næppe haft tid til at spise kransekage og skåle i alkoholfri champagne.

Ifølge Østjyllands Politi har der i løbet af aftenen og natten været anmeldt 71 brande. I de fleste tilfælde har der ifølge politiet været tale om mindre brande i eksempelvis affaldscontainere, men i 20 tilfælde har politiet vurderet, at det var nødvendigt at rykke ud.

Værst gik det ud over en villa i Spentrup nord for Randers. Husets beboere havde netop forladt stedet, da der gik ild i ejendommen, som brændte ned til jorden.

I Bispehaven i det vestlige Århus blev en hel opgang evakueret, efter at der var gået ild i et kælderrum i ejendommen. Der skete dog igen personskade.

På Trillegårdsvej i Hasle var der knust en rude til et varmemesterkontor, hvorefter en eller flere personer formentligt har smidt fyrværkeri ind i lokalet.

På Silkeborgvej i Åbyhøj stjal fem unge forskellige effekter fra et kælderrum, hvorefter de ifølge politiet slæbte effekterne ud i en baggård og antændte et bål. De fem unge blev alle anholdt kort efter.

Ved 23.15-tiden rykkede politi og brandvæsen også ud til en brand på Rønde Gymnasiums Grundskole på Djursland, hvor der var smidt fyrværkeri ind i et kælderrum. Rummet blev en smule medtaget på grund af sodskade.

Kort efter midnat brød en eller flere ukendte gerningsmænd ind i en campingvogn, der var opstillet på Skelvangsvej i det nordlige Randers. Derefter satte de ubudne gæster ild til vognen.

Foruden brandene i Østjyllands Politikreds, som bl.a. omfatter Århus, Randers og Djursland, har der ifølge politiet været mellem otte og ti småbrande i Silkeborg-området.

Se mere om nytåret i Østjylland i torsdagens udsendelse klokken 19.30.