USA truer badminton-VM i Århus

Planerne om at få VM i 2005 til Århus kan kuldsejle af politiske årsager.

Arenaen i Århus er udset til at blive hjemsted for VM i badminton i 2005, ihvertfald hvis det står til Danmarks Badmintonforbund. Men det badmintonmæssige U-land USA står umiddelbart som den største trussel mod det danske værtsskab.

På søndag inden VM går i gang i Birmingham, skal Danmark og USA præsentere deres oplæg for bestyrelsen i det Internationale Badminton Forbund (IBF), hvorefter IBF formentlig vil kunne tage den endelige beslutning.

- Amerikanerne virker som om, de har fået lidt luft i sejlene. Jeg ved ikke, om det er fordi, de har fået opbakning af asiaterne. Der vil under alle omstændigheder ligge nogle politiske undertoner, hvis Danmark taber til USA, lyder det fra den danske vicepræsident i IBF, Tom Bacher, inden afgørelsen.

Danmark har søgt om at få VM til Århus i året, hvor Danmarks Badminton Forbund fejrer 75 års jubilæum. Danmark var senest vært for VM i 1999, som blev spillet i Brøndby.

USA har søgt om at få værtsskabet til Los Angeles, hvor det primært er asiatere, der dyrker sporten, som de færreste amerikanere regner for noget særligt. Skulle USA gå hen og blive VM-vært, frygter Tom Bacher for forholdene, der med stor sandsynlighed vil blive endnu ringere end for to år siden i Sevilla, hvor arrangementet blev udsat for massiv kritik.

- Det tør jeg slet ikke tænke på. Rent teknisk har Danmark den absolut bedste ansøgning, men Danmark har haft VM tre gange, mens det aldrig har været i USA. Og vi ved alle, hvor vigtig tv er i USA, så jeg kan godt se de overvejelser, siger Tom Bacher.