Unik lufthavns-koncert i afgangshallen

Aarhus Lufthavn danner torsdag aften rammen om et værk skabt af aarhusiansk instruktør og opført af amerikansk ensemble

Der venter de besøgende i lufthavnen en helt særlig oplevelse, når de blandt blinkende biludlejningsreklamer og check-in skranker bliver mødt af internationale musikere og kunstnere. Arrangementet er en del af projektet Aarhus Lufthavn 2.0.

Værket, der går under navnet "Night is also a sun", er skabt af den aarhusianske instruktør og koreograf Troels Primdahl og opføres af det New York-baserede klassiske ensemble Decoda med gæsteoptræden af danske Christian Windfeld.

- Lufthavnen er en helt oplagt destination for sådan et møde, og arrangementet kan være med til at vise, hvem vi er. Det er jo helt skørt, at mange forbinder lufthavnen med noget grimt, dårligt og fjernt, når mange besøger den hver dag, og lokaliteten er vores ansigt udadtil, siger initiativtager til Aarhus Lufthavn 2.0, Kim Bisgaard.

Vil undgå inaktivitet

Han har søsat tiltaget Aarhus Lufthavn 2.0 for at skabe mere liv i lufthavnen og give den et bedre image. For ham er det en fejl, at mange går i venteposition og er inaktive før rejsen, når stedet lige så godt kunne rumme en masse aktivitet.

- Det her er så en test på, hvad der kan lade sig gøre i omgivelserne derude. Allerede nu vil jeg betegne det som en succes, at det er lykkes at holde koncerten i lufthavnen, og fremover vil der komme flere lignende tiltag, lyder det fra Kim Bisgaard.

Han forestiller sig eksempelvis, at vm i parkour i 2017 kunne blive afviklet på en ubrugt landingsbane, eller at pop-up udstillinger kan være en del af de rejsendes oplevelse i lufthavnen.

- I forhold til Aarhus Kulturhovedstad 2017s tema med gentænkning passer koncerten også perfekt ind. Her bliver både de fremmødte og kunstnerne udfordret på deres måde at se og bruge lufthavnen på, forklarer Kim Bisgaard.

Tilskuere på madrasser ved check-in

Koncertens mål er at skabe intimitet og nærhed, og publikum vil blive ledt gennem intense musikalske stemningsforløb. Undervejs er det musikerne, der fysisk bevæger sig og udnytter de forskellige niveauers akustik, imens tilskuere ser til fra madrasser ved check-in skrankerne.

- Lufthavnsledelsen har heldigvis været meget villig til at gøre alt, hvad der skal til, for at koncerten kan gennemføres. Derfor vil nogle rejsende formentlig blive flyttet lidt rundt, og vi er glade over den forståelse, som vi er blevet mødt med, fortæller PR-medarbejder hos Aarhus Unge Tonekunstnere, Solveig Lindeskov Andersen.

Netop Aarhus Unge Tonekunstnere arbejder for at skabe tilgængelig kompositionsmusik, og de er således en vigtig spiller i dette projekt.

- For os har det været essentielt at være med til at vise en kontrast til det normale liv i en lufthavn, hvor nærvær og intimitet ikke spille en stor rolle. Det håber vi på bliver skabt under denne koncertoplevelse, siger Solveig Lindeskov Andersen.

Koncerten begynder klokken 20.15, og der går shuttlebus fra Musikhusets parkeringsplads klokken 19.30.

Nedenunder kan du opleve amerikanske Decoda i aktion:

fartkontrol

Fra i dag: Færdselsindsats mod alle

Sne

Her kan der falde snebyger mandag

Skærmbillede 2021-01-24 kl. 20.49.53

playMaria venter sit første barn - men får ingen fødselsforberedelse

Dresslab

play SoMe-shopping vinder frem: - Det allerbedste er, at jeg har en kommunikation med mine faste kunder

e-boks

playSF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere