Unge tvinges til at gøre rent

Unge på institution ved Hadsten udfører gratis arbejde hjemme hos lederne, som har fået malet hus, gjort rent og passet have.

32 tvangsanbragte unge på den private institution 'Kanonen' ved Hadsten er i flere tilfælde blevet tvunget til at arbejde gratis privat hjemme hos institutionens ledere.

De unge er ifølge dagbladet B.T. blevet sat til at male, klippe hæk, ordne have og gøre rent.

Nogle af de unge er voldelige, andre er belastet af kriminalitet, og flere har psykiske problemer og har oplevet omsorgssvigt. 'Kanonen' modtager mellem 100.000 og 200.000 kroner om måneden for at hjælpe hver af de unge.

Gratis arbejde hos cheferne har i flere tilfælde været en del af den kur, som 'Kanonen' tilbyder for at bringe de unge på ret kurs. Det bekræfter et tidligere medlem af institutionens ledergruppe. B.T. har talt med i alt 12 medarbejdere, der har været og er tilknyttet 'Kanonen'.

Nogle af dem har selv sagt op i protest mod arbejdsforholdene, andre er blevet afskediget, fordi de har stillet spørgsmål ved den private udnyttelse af de unge. Lederen og stifteren af 'Kanonen', Jess Bødiker, erkender ifølge B.T. at unge er blevet sat i arbejde i ledende medarbejderes hjem. Han afviser dog, at det er sket systematisk, og siger, at han har påtalt det.

- Generelt er det ikke noget, vi gør i - fordi vi er ekstremt opmærksomme på, at der kan stilles spørgsmål ved det, siger han.

Jess Bødiker bekræfter over for B.T., at unge har ryddet op i hans hjem i forbindelse med nogle faglige arrangementer, at de har pillet en medarbejders køkken ned og på institutionens værksted fremstillet vinduer til en af institutionens ledende medarbejderes private ejendom. /ritzau/

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.