Unge skal have sundhedsagenter

De unge i Århus skal leve sundt og have det godt. Derfor opretter kommunen nu et nyt sundhedshus.

Århus Kommune opretter som det første sted i landet et sundhedshus for unge.

Her skal der arbejdes systematisk med de risici, som unge udsættes og udsætter sig for.

Det nye hus hedder "Sundhedsagenterne", og her kan de unge få råd om alt fra alkohol, kost, rygning, motion, sex til generel trivsel.

Sundhedsagenterne er oprettet i et samarbejde mellem Sundhed og Omsorg og Børn og Unge i Århus Kommune.

- Hidtil har arbejdet med unge og alkohol været adskilt fra arbejdet med unge og rygning. Pointen i det nye sundhedshus er netop, at de unge vil møde sammenhæng i tilbuddene. Men sundhed er andet og meget mere end, hvor mange øl man drikker, eller hvor mange smøger man ryger, siger sundhedsrådmand Dorthe Laustsen (SF).

Fem sundheds- og kulturagenter er ansat til at arbejde med de unges trivsel og sundhed, og der bliver tale om et fristed, hvor de unge kan tale lige ud af posen og ikke risikerer løftede pegefingre eller en trættende moralprædiken, lyder det fra rådmandens kontor.

I stedet vil agenterne arbejde i øjenhøjde med de unge og med dialogteater, ung til yngre rådgivning, video og musikalske forløb. Sundheds- og kulturagenterne skal møde de unge der, hvor de unge er, hvilket vil sige på skoler, i ungdomsklubber, idrætsforeninger og i nattelivet.

- Vi ved, at danske unge drikker og ryger uforholdsmæssigt meget. Det kan vi ganske enkelt ikke sidde overhørigt. Århus Kommune går med oprettelsen af Sundhedsagenterne forrest og afprøver den nyeste forskning i praksis, siger børn- og ungerådmand Louise Gade (V).