Unge østjyder jagter plads på isbjørne-ekspedition

Unge østjyder dyster om at komme på isbjørne-ekspedition til sommer. Om et par uger skal de på basecamp i Skandinavisk Dyrepark

Foto: Jens Nørgaard Larsen - Scanpix

Otte østjyske unge er sluppet gennem nåleøjet.

De er udtaget til en basecamp i Skandinavisk Dyrepark på Djursland, hvor de sammen med unge fra resten af landet skal kæmpe om at komme på Verdensnaturfondens isbjørne-ekspedition til Svalbard.

På landsplan har 3.000 unge lagt billet ind på at komme med. Den gruppe er reduceret til 54 - hvor de otte østjyder er blandt - der kæmper om de forjættede pladser på ekspeditionen. 

De heldige er udvalgt på baggrund af en indsendt video, hvor de parvis kreativt formidler klimaproblemet på en nærværende og interessant måde.

De otte østjyske deltagere

15-årige Julie Møller Kamper, Ry
15-årige Josefine Kirstine Glass Køhler, Laven 
13-årige Rosa Ramsing Lindhardtsen, Hadsten 
17-årige Anna Ramsing Lindhardtsen, Hadsten 
15-årige Jagoda Aleksandra Sørensen, Grenaa
15-årige Maja Halkjær Andersen, Grenaa
14-årige Jacob Møldrup Jensen, Herskind 
15-årige Tobias Harry Jensen, Herskind 

Basecampen foregår i den sidste weekend i februar. Her skal de unge teste deres fysiske og psykiske grænser.

De bliver udfordret kulinarisk og skal bevise, at de ligesom isbjørnen kan leve under arktiske forhold og handle rationelt i uvante situationer og vejrforhold både nat og dag. 

Læs også Ren isbjørneglæde: Siku, Nanok og Nuuk er samlet

I Skandinavisk Dyrepark glæder man sig til at lægge park til basecampen.

- Isbjørnen er et ikonisk dyr, som vi alle kender. Den er blevet ambassadør for kampen mod global opvarmning, fordi dens skæbne og overlevelse er så tæt forbundet med havisen i Arktis, der nu forsvinder med rasende fart, siger direktør i Skandinavisk Dyrepark, Frank Vigh-Larsen, i en pressemeddelelse.

- Der er bogstaveligt talt "syn for sagen", når isbjørnene dør på grund af global opvarmning – det er noget, vi alle kan forholde os til, tilføjer han.

Wildschool 2017

  • WWF’s skolekampagne sætter under overskriften ”Tør du se isbjørnen i øjnene?” fokus på, hvordan klimaforandringerne påvirker isbjørnen og Arktis’ sårbare natur og dyreliv.
  • WildSchool er for unge mellem 13 og 17 år fra hele landet
  • De 54 udvalgte aspiranter skal på BaseCamp i enten Skandinavisk Dyrepark 25.-26. februar, Aalborg Zoo 11.-12. marts eller Zoologisk Have København 24.-25. marts
  • Ekspeditionen til Svalbard finder sted 3.-7. juli 2017
  • Kilde: WWF Verdensnaturfonden