Unge idémagere i rampelyset

Udvalgt til at tale på international konference

Her ses de to iværksættere Thomas Koppel (t.v.) og Asbjørn Dencker Mangs Sørensen, som snart skal deltage i en international konference.

De er bare henholdsvis 20 og 25 år gamle, men i den verden som Asbjørn Dencker Mangs Sørensen fra Skanderborg og Thomas Koppel fra Aarhus færdes i, er det ikke alderen, det kommer an på.

Her handler det om iværksætteri, de gode idéer og den driftkraft, der skal til for at føre dem ud i livet.

En egenskab, som nu har medført, at to unge mænd nu er blevet udvalgt til at deltage i en global teknologikonference i Oslo.

De to iværksætter er blevet udpeget, fordi de især har de opfundet nye måder at anvende mobilteknologi til. Asbjørn Dencker Mangs Sørensen har opfundet en velgørenhedsapp til at samle penge ind til folk i nød og Thomas Koppel en måde til at hjælpe fysisk og psykisk handicappede med at kommunikere.

20-årige Asbjørn Dencker Mangs Sørensen har store forventninger til konferencen Telenor Youth Summit, der bliver afholdt af Telenor-koncernen.

- Jeg håber, det kan hjælpe med at udbrede min app NGO Millionaire og gøre, at jeg får et netværk blandt unge iværksættere fra andre lande, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Appen NGO Millionaire har Asbjørn Dencker Mangs Sørensen opfundet, mens han gik gymnasiet.

Konceptet er, at folk via app'en kan se små reklamespots og på den måde generere penge til velgørende formål. For hver video bliver der indsamlet et beløb, som brugeren enten kan donere til Læger Uden Grænser, Dansk Flygtningehjælp eller Børnefonden.

Asbjørn Dencker Mangs Sørensen arbejder i øjeblikket fuldtid på at få udbredt NGO Millionaire.