Unge gerningsmænd skal møde ofre

Helt unge gerningsmænd skal mødes med deres ofre. Århus Kommune vil nu lave et projekt med konfliktråd for 12 til 15 årige

Gerningsmænd på helt ned til 12 år skal møde deres ofre ansigt til ansigt. Det er idéen bag et nyt projekt, som Århus Kommune nu vil starte.

Systemet med de såkaldte konfliktråd bruges i forvejen på voksne og har vist sig at være en succes. Nu skal kriminelle mellem 12 og 15 år på samme måde konfronteres med deres gerninger. SSP-konsulent fra Århus Kommune, Annie Beck, er overbevist om, at det vil have meget stor effekt.

- Jo tidligere vi kan gribe ind, jo bedre vil det virke, forklarer Annie Beck til TV 2 / ØSTJYLLAND. Hun har en forventning om, at det vil virke meget stærkt, hvis eksempelvis en 13 årig tasketyv skal mødes med den gamle dame, som han har stjålet tasken fra.

- Det bliver meget konkret, når barnet skal møde et offer for sin egen forbrydelse. Det er en stor fordel, når der er tale om børn, mener hun.

Århus Kommune har søgt om penge hos Socialministeriet til projektet og regner med at gå i gang i løbet af kort tid. Det vil dog tage et halv år, inden kommunen har uddannet de såkaldte konfliktmæglere, som først skal på kursus hos det Kriminalpræventive Råd.