Undvegen fange fik hjælp til flugt

Tre mænd hjalp 17-årig flugtkonge ud af Århus Byret. Århus Politi er i gang med eftersøgning

Det var en erfaren flugtkonge, der i dag klokken 11.30 flygtede fra Århus Byret. Den 17-årige mand var nemlig lige blevet anholdt af Århus Politi efter, at han var flygtet fra den åbne afdeling i fængslet i Kragskovhede ved Frederikshavn. Det fortæller kriminalpolitiet i Århus.

Den 17-årige afsonede en dom for vold på otte måneder i Kragskovhede, da han flygtede derfra den 30. april. Først den 4. juni blev han anholdt i Århus. Han skulle i dag fremstilles i retten, hvor han skulle dømmes for kriminalitet, han havde begået i den tid, hvor han afventede afsoning af den tidligere dom.

Under retsmødet i dag fik den 17-årige hjælp af to kammerater inde i retssagen til at flygte. Undervejs kom han i håndgemæng med en fængselsbetjent, der forsøgte at stoppe ham.

Sandsynligvis var flugten planlagt, for den 17-årige var i besiddelse af en engangsskraber, som var smeltet om til et våben. Den brugte han til at snitte fængselsbetjenten på oversiden af den ene hånd og på indersiden af venstre lår.

Den 17-årige løb herefter ud af retsbygningen, hvor der holdt en knallert med en chauffør og ventede på ham. Han sprang bag på knallerten, og de to kørte fra stedet.

Århus politi er i øjeblikket i gang med eftersøgning af den 17-årige og hans hjælpere