Ulykkes-chauffør er kun 18 år

Føreren af lastbilen, der i går dræbte ni ældre fra Virklund, er dybt chokeret og endnu ikke klar til at blive afhørt.

Politiet i Viborg vil i dag eller muligvis først i morgen spørge en 18-årig chauffør, hvad der skete, da hans lastbil mandag kom ud i rabatten og forårsagede ulykken, der kostede ni personer fra en plejehjemsinstitution i Virklund nær Silkeborg livet. Deres minibus brød i brand efter at være blevet ramt af anhængeren fra chaufførens modkørende lastvognstog.

- Han er chokeret, og så vidt jeg ved, stadig indlagt. Vi vil først afhøre ham, når han er egnet til det, siger den vagthavende i Viborg Politi. Han vil ikke gisne om årsagen til, at lastbilen kom ud i rabatten.

- Det kan der være mange årsager til. Nu må vi spørge chaufføren, siger han. Den 18-årige er sigtet for uagtsomt manddrab, som det er normal procedure efter færdselsulykker med dødelig udgang. Der er ifølge politiet tale om en nyere lastbil.

Ulykken skete lidt før klokken 11 mandag på Skivevej mellem Sjørup og Grønhøj ved Kongenshus Mindepark sydvest for Viborg. Her kom lastvognen ud i rabatten og føreren mistede dermed kontrollen over en anhænger, der skred ud og ramte den modkørende minibus. Minibussen blev slynget 50 meter bagud ved sammenstødet, der var så voldsomt, at motoren blev revet ud af vognen, der med det samme brød ud i en voldsom brand med høje flammer.

Vejstrækningen blev først åbnet for trafik igen syv timer efter ulykken.