Ulykke: Politiet kimes ned

Borgere ringer med tip efter dødsulykker

01:00

1 af 2

En appel til offentligheden om at bidrage med oplysninger om krysantemumbomber har torsdag eftermiddag allerede resulteret i mange henvendelse fra borgere til politiet.

Henvendelserne kommer fra borgere i hele politikredsen, efter at politiet har sat alt ind på at finde ud af, hvor de krysantemumbomber kommer fra, som nytårsaften kostede tre mænd livet og sårede to ved to ulykker i Mariager-området.

- Det er typisk fra personer, der har kendskab til, at andre har været i besiddelse af krysantemumbomber, siger vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi til Ritzau.

Se: Blodigt nytår: Tre dræbt

Vagtchefen opfordrer kraftigt borgerne til at henvende sig til politiet, hvis de selv ligger inde med de livsfarlige bomber, der kun er beregnet til professionelt brug. Også selvom det vil resultere i en bøde for ulovlig besiddelse af fyrværkeriet.

- Vi vil rigtig gerne have, at folk bruger deres sunde fornuft, hvis de ligger inde med sådan en bombe, kontakter os og erkender, at de har dummet sig.

- Så får man sin straf, men til gengæld skiller vi folk af med bomben. Vi skal ikke have flere ulykker, siger vagtchefen.

Politiet fraråder af samme årsag borgerne til selv at forsøge at bortskaffe det ulovlige fyrværkeri.

De tre dødsfald nytårsaften skete i forbindelse med to forskellige sprængninger af krysantemumbomber.

Se: Politiet efter ulykke: Hjælp os

I Assens ved Mariager døde en 37-årig familiefar, mens han var ved at affyre en krysantemumbombe, mens to unge mænd på 24 og 25 år mistede livet ved en eksplosion ved Skjellerup vest for Mariager.

Derudover ligger to personer i respirator på Rigshospitalet. De har omfattende skader, men meldes udenfor livsfare.

Politiet har en formodning om, at bomberne stammer det samme sted fra, men det skal tekniske undersøgelser slå fast i løbet af et par dage, siger vagtchefen.

Se en kort video fra uheldsstedet i Skjellerup øverst i artiklen.