Ulykke: Kræver 29-årig fængslet

Yngre mand løsladt i samme sag

01:00

1 af 2

Politiet kræver en 29-årig mand varetægtsfængslet i et grundlovsforhør fredag i forbindelse med dødelige fyrværkeriulykker i Mariager-området.

Ulykkerne kostede tre mænd livet, mens yderligere to blev alvorligt kvæstet.

En 24-årig mand, som også blev anholdt i sagen er blevet løsladt, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to anholdte er sigtet for at have udsat andre for livsfare.

Politiet mener, at mændene har overtrådt en bestemmelse i straffeloven, som drejer sig om på hensynsløs måde at udsætte andre for livsfare - for eksempel "for vindings skyld".

- Den 29-årige er anholdt på baggrund af en rækker vidner og henvendelse fra borgere, som retter mistanke mod ham. Han er sigtet for at have solgt krysantemumbomber til begge nytårsselskaber, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen til Ritzau.

Se: Blodigt nytår: Tre dræbt

- Der er ransaget på den 29-åriges bopæl og et værksted, hvor han har tilknytning, og der er fundet effekter og fyrværkeri, som bestyrker mistanken, uden at jeg vil sige, hvad det drejer sig om, fortæller han.

En 24-årig mand, som også blev anholdt i sagen, er nu løsladt, oplyser Nordjyllands Politi.

- Den 24-årige havde en mindre rolle, som ikke berettiger til en fængsling. Han er dog stadig sigtet i sagen, siger Frank Olsen.

Den ene af de to dødsulykker med krysantemumbomber skete i Skjellerup vest for Mariager. Her blev to mænd på 24 og 25 dræbt, da det nye år var få minutter gammelt.

To andre kom alvorligt til skade, men meldes uden for livsfare. Torsdag aften ligger de begge i respirator, oplyser politiet.

Se: To anholdt efter bombe-ulykker

Den anden ulykke skete i Assens ved Mariager. Her mistede en 37-årig mand livet, da han håndterede kraftigt fyrværkeri i haven, mens familien og andre ved nytårsfesten var forsamlet inden døre.

I begge tilfælde var mændene i færd med at affyre krysantemumbomber.

Det er fyrværkeri, som er beregnet til professionel brug. I årevis har myndigheder og fagfolk i kraftige vendinger advaret almindelige mennesker mod at affyre de store bomber, som handles illegalt.

Det er uvist, hvordan de to mænd forholder sig til sigtelsen.

Se en kort video fra uheldsstedet i Skjellerup øverst i artiklen.