Ulvehvalpe på vej

Ekspert forventer ulveflokke inden længe

01:51

Foto: TV2OJ/Colourbox

1 af 2

Indtil videre har forskere kun fundet DNA-spor fra hanulve i Danmark, men det er kun et spørgsmål om tid, før ulveflokke vil eksistere herhjemme.

Thomas Secher Jensen, der er seniorforsker på Naturhistorisk Museum i Aarhus vurderer, at hunulvene i det nordlige Tyskland i løbet af et til tre år vil være at finde i Danmark, og så vil de første ulveflokke begynde at blive etableret.

- Vi har lige gjort det første ynglefund, og det var i det nordlige Slesvig-Holsten, og det er jo ikke langt fra os. Det er tydeligt, at den tyske ulvebestand breder sig mod nordvest år for år, så det er kun et spørgsmål om tid, siger seniorforsker Thomas Secher Jensen.

Nu hvor det ifølge ulveeksperten er uundgåeligt, at nordtyske ulveflokke vil bosætte sig i Danmark, og højst sandsynligt Midt- og Østjylland, hvor man har klare DNA-spor fra den, betyder det ikke at man må regulere bestanden ved at slå ulvene ihjel.

- Ulven er strengt beskyttet - så strengt som noget pattedyr i Europa kan være. Så vi må simpelthen ikke. Der kan være helt sjældne tilfælde hvor man kan få dispensation, men så skal ulven være truene mod mennesker og de skal komme meget nær. At der ryger et får i ny og næ, det betyder ikke man får lov til at skyde en ulv, siger seniorforsker Thomas Secher Jensen.

Offentliggørelsen af DNA-analyser viste onsdag, at det store rovdyr, der er blevet set i år er den samme ulv, som er set i regionen syv gange sidste forår. Det fortæller eksperterne på området, ulven ikke længere kan betegnes som en strejfer, og at den nu bor her fast.

Hør ulveekspert Thomas Sechers vurdering af, hvornår vi ser de første ulveflokke ved at klikke på billedet øverst i artiklen.