Ulve klar til at yngle

Forskere: Flere ulve på vej - også til Østjylland

02:17

1 af 2

Ulven er kommet til Danmark for at blive, og der er sandsynligvis endnu flere på vej - også i Østjylland.

Sådan lyder meldingen fra flere ulveforskere, da den seneste forskning indenfor ulve i Danmark onsdag blev præsenteret i Aarhus.

I 2014 er der ifølge forskerne fundet DNA fra seks nye hanulve i Jylland. En af dem var en genganger i forhold til året før, og dermed kan det slås fast, at der nu er en fastboende ulv i Danmark.

Indtil nu har de mange danske ulve kun været hanner. Alligevel er forskerne overbeviste om, at det kun er et spørgsmål om tid, før de første hunner og siden ulvefamilier dukker op.

- Vi skal ikke ret langt syd for den danske grænse, før der er ynglende ulve. Så det skulle være mærkeligt, hvis der ikke var en hunhvalp, der stak snuden herop på et tidspunkt, siger seniorforsker Thomas Secher Jensen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Første video af ulven

De fleste af de registrerede ulve eller ulvespor er fra Midtjylland. I 2014 er der dog også registreret ulve på Djursland.

Sideløbende med DNA-undersøgelserne dukker der hele tiden nye billeder op af dyr, der formodes at være ulve.

Ifølge seniorforsker Thomas Secher Jensen er det glædeligt, at ulven tilsyneladende er kommet til Danmark for at blive.

- Det, der er fint ved ulven, det er, at den er toppen af fødekæden. Det betyder alt andet lige, at vi får mere rigtig natur, når den type af dyr også er med, siger han.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om fremtidsudsigterne for ulven i Danmark.