Ulovlige valgplakater i Århus

Hvor må plakaterne hænges op og ikke mindst hvornår? Reglerne forvirrer selv politikerne, som må pille dem ned igen.

Valgplakaterne begynder at skyde op i lygtepæle og lignende på gader og veje, men det er ikke alle plakaterne, der må hænge der, hvor de gør. I hvert fald ikke endnu.

Forvirret? Ja, og det er der også flere politikere, der er.

Der er nemlig forskellige regler for, hvor og hvornår plakaterne må hænges op, og de varierer alt efter, om der er tale om stats- eller kommunale veje.

En af dem, der med fordel har læst på lektien, er den radikale Morten Skovsted. Han valgte allerede i går Grenåvej og Randersvej som gode steder, at hænge valgplakaterne op.
Og han fik de stærkt trafikerede veje for sig selv i adskillige timer, for hans konkurrenter i den politiske arena havde ikke øjnet muligheden.

Begge veje er nemlig tidligere amtsveje og nu statsveje, og det betyder, at valgplakaterne her på hænges op tidligst tre uger før et valg. Og det er jo nu.

På kommunale veje må man derimod tidligst hænge plakaterne op 11 dage før stemmerne skal afgives, og det betyder, at flere kandidater, der allerede har hængt plakater op, har været for tidligt ude, hvilket gør dem ulovlige.

De skal så pilles ned igen. Det betyder travlhed for især en af kommunens ansatte, nemlig den ansvarlige for nedtagning af de ulovlige plakater.

Se med klokken 19.30, når TV 2 | ØSTJYLLAND tager med ud og piller plakater ned.

Læs mere om folketingsvalget på tv2oj.dk's valgtema