Ulige løn for kvinder i østjylland

Kvindelige ingeniører i det østjyske halter bagefter deres mandlige kolleger på lønnen. Forskellen er på godt 5.400 kroner om måneden.

Ingeniørforeningen i Danmark (IDA), går nu til kamp for ligeløn og vil hjælpe højtuddannede kvinder med at bide sig bedre fast i bordet, når de forhandler lønforhøjelse med chefen.

En mandlig ingeniør på en østjysk virksomhed har en gennemsnitlig bruttoløn på omkring 42.600 kroner om måneden, mens den kvindelige kollega, der også er ansat i det private, ligger på cirka 37.200 kroner.

"Mænd kan nogle løn-scoretricks, som kvinder kan lære af. En lønforhandling har bestemte stammeritualer, der hører til det maskuline univers. Dem bruger kvinder ikke altid kræfter nok på. Og de tager lettere et nej for et nej - i stedet for at kæmpe videre. De har ofte også sværere ved at prale med deres bedrifter og sejre over for chefen. Det skal man ikke nøjes med at gøre under selve lønforhandlingen, men faktisk hele året rundt. Det siger Helle Petersen, formand for Ingeniørforeningens Kvindeudvalg.