Uenige om antiradikalisering

Alle partier var til aftenens valgduel enige om, at radikalisering af unge skal bekæmpes, men de var ikke enige om hvordan

12:38

1 af 2

Til aftenens valgduel på TV 2 | ØSTJYLLAND var der bred enighed om, at der skal sættes ind for at komme radikalisering af unge til livs.

Men mens, at politikerne var enige om, at der skal gøres noget, så var de ikke enige om, hvad.

Hos De Konservative vil man fokusere på at retsforfølge:

Se også: - Flygtninge skal være frivillige

- Man skal retsforfølge folk. Hvis du har været en del af en terrororganisation, kæmpet på deres side og har slået mennesker ihjel, så skal du da ikke belønnes med psykologsamtaler og jobtilbud. Du skal retsforfølges, lyder det fra Naser Khader (K).

I Venstre vil man sågar gøre det ulovligt at tage afsted til Syrien:

- Vi vil gøre det ulovligt at tage derned - med mindre det har et ordentligt og anstændigt formål, lød det fra Jakob Ellemann Jensen (V).

Men hos Kristendemokraterne vil man i stedet fokusere på at lave et bedre alternativ for de unge:

Se også: Khader: - Jeg er næsten sort

- Vi er nødt til i Aarhus men også i resten af Danmark at stå stærkere på vores civilsamfund, stå stærkere på vores foreninger, stå stærkere på vores kristne kultur, kristne værdier, så vi ikke bare møder dem i et tomrum, hvor de selv skal skabe deres værdier, lyder det fra Kristendemokraternes Isabella Arendt Laursen.

Den samme tone, slår man an hos blandt andre Alternativet, hvor man i stedet vil fokusere på det positive flertal:

- Vi kunne jo som politikere begynde at tale de her mennesker op, for vi rammer jo en meget lille del, lyder det fra Alternativets Niko Grünfeld.

Hør hvad alle politikerne mener om bekæmpelse af radikaliserede unge i videoen øverst på siden.