Udsmidning fastholdes

To blev løsladt, men otte drenge sigtet for gaderøverier i Brabrand

I sagen mod de otte er der foreløbig rejst sigtelse for 11 gaderøverier, men politiet mener, at gruppen står bag en del flere.

Fredag løslod politiet to drenge på 15 år efter at juristerne havde vurderet at der ikke var grundlag for varetægtsfængsling, men sigtelserne opretholdes.

Tre af de otte drenge er varetægtsfængslet i sagen.

Ledelsen i Brabrand Boligforening er fortsat fast besluttet på at opsige foreløbig tre lejemål i Gellerup-området, fordi familiernes teenagebørn er kriminelle og står bag bl.a. røverier i boligområdet. Men opsigelserne er ikke sendt endnu.

Bestyrelsen i boligforeningen havde torsdag aften opsigelserne på dagsordenen, men der blev ikke truffet nogen beslutning.

Medarbejdere i boligforeningen arbejder fortsat med at skaffe dokumentation og identificere drengene i 14-15-års alderen. Deres familier stammer fra Mellemøsten. Formanden for boligforeningen, Jesper Pedersen, siger, at bestyrelsen er enig i den skærpede kurs over for familier med kriminelle unge.

Hidtil har politiet dog ikke kunnet hjælpe med navnene på de foreløbig otte drenge, der menes at stå bag omkring 25 røverier. Politiet har ikke hjemmel til at give boligforeningen navnene.