Udsigt til letbane i Århus

Venstre er klar til at investere i en letbane omkring Århus, og de fleste af Folketingets øvrige partier bakker op om idéen.

Danskerne skal være bedre til at benytte den kollektive trafik, mener Venstre, som derfor gerne ser etableringen af en letbane i Århus.

- Vi vil have en letbane i Århus på banen. I den forbindelse følger vi nøje udviklingen med det nye storsygehus ved Skejby. Vi ser også Odderbanen og Grenåbanen koblet sammen med en ny letbane som en del af en samlet løsning for den kollektive trafik omkring Århus, siger Kristian Pihl Lorentzen til JP Århus.

Letbane-planerne bakkes bredt op i Folketinget, og en letbane i Århus kan være startskuddet til lignende tiltag i andre af landets større byer, skriver avisen.

Der er også konkrete forslag til finanseringen.

- Samtidig vil vi afprøve en finansieringsmodel med privat kapital, hvor private investorer kan få lov at investere i kollektive trafikanlæg og stå for driften i 30 eller 40 år for så bagefter at aflevere dem til det offentlige. I den periode skal investorerne have lov at have billetindtægterne. En sådan model kunne danne skole for lignende projekter i København, Odense og Aalborg, men lad os begynde med en letbane i Århus, siger trafikordføreren.