Udsigt til en stormfuld aften i Østjylland

Djurslands sydkyst og Samsø vil især få vinden at føle søndag aften

Arkiv Foto: Gitte Rasmussen

DMI varsler om voldsomt vejr i store dele af landet gældende fra søndag aften. I Østjylland er der udsigt til vindstød op til stormstyrke fra kl. 19, og det er især kysterne på Djursland, der bliver ramt.

- Langs kysten på det sydlige Djursland og på Samsø vil vinden være stærkest, og der vil være vindstød, som kommer op i nærheden af stormstyrke og 25 m/s, siger vagthavende hos DMI, Mogens Rønnebek, til tv2oj.dk.

Læs også Ødelagt af stormen: Nu bliver gammel mølle sat i stand

I aftentimerne kommer vinden fra syd og sydvest, og den jyske vestkyst vil opleve decideret storm, men altså også i det østjyske bliver det voldsomt.

- Vi advarer mod løse genstande som trampoliner, der kan blæse væk i vinden. Træer, der står lidt blødt, er også i risiko for at vælte og påvirke trafikken. Det er ikke usandsynligt, at færgefarten fra Jylland til Sjælland vil blive indstillet, og flere broer er i risiko for at blive lukket, forklarer Mogens Rønnebek.

Ifølge den vagthavende ser Vejle Fjordbroen ikke ud til at blive ramt, så trafikken fra det østjyske og sydpå ventes ikke at blive påvirket.