Udenlandske studerende forlader Danmark efter uddannelsen

Fire ud af ti udenlandske studerende forlader Danmark, når de er færdige med uddannelsen

02:14

Flere og flere udenlandske studerende vælger at studere i Danmark, og et stigende antal af dem får nu også dansk SU, mens de er her. Det er en udvikling, der bekymrer Dansk Folkeparti.

- Det har vi simpelthen ikke råd til, det er jeg nødt til at sige, siger medlem af Folketinget Hans Kristian Skibby (DF).

Læs også 18-årige Asar fra Ramallah kan være Danmarks fremtid

Mange af de udenlandske studerende forlader Danmark igen, når de er færdige med deres studier. Uddannelses- og Forskningsministeriet kunne faktisk for nylig dokumentere, at fire ud af ti udenlandske studerende forlader Danmark, når de afslutter deres uddannelse.

- Det vidner jo om, at vi får alt for lidt ud af de her mange milliarder, vi investerer på det her område, siger Hans Kristian Skibby.

Tidligere har flere østjyske uddannelser været i udlandet for at lokke udenlandske studerende til Danmark, og det kan de ikke se et problem i hos VIA University College. 

Læs også Østjyske uddannelser jagter udenlandske studerende

- Vi arbejder på efter regeringens målsætning og strategi, der blandt andet siger, at uddannelserne skal være internationale, og at vi skal tiltrække internationale studerende og vi skal arbejde på at sende danske studerende til udlandet. Det er en del af regeringens strategi, og den følger vi, siger Konstantin Lassithiotakis.

Hos Uddannelses- og Forskningsministeriet mener de også, at der skal kigges på om systemet er rigtig skruet sammen.

- Det har aldrig nogensinde været mening med hverken det danske uddannelsessystem og heller ikke det indre marked, at man på den måde skulle komme til Danmark og tage en gratis uddannelse oven i købet med SU for derefter at rejse tilbage igen og ikke bruge uddannelsen i Danmark, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V).

02:23

TV2 Østjylland var med på uddannelsesmesse i Slovakiet, hvor Danmark er populær

Luk video