Udenlandske specialister fravælger Vestas

Vestas med hovedsæde i Randers har svært ved at tiltrække udlændinge, fordi der ikke er ordentlige forhold for deres børn.

Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fremlægger visioner for et rigere og mere innovativt Danmark, melder de danske virksomheder om problemer med at tiltrække udenlandske specialister.

For få internationale skolepladser til deres børn gør Danmark til et mindre attraktivt land for de dygtigste medarbejdere, lyder det, skriver Berlingske Tidende tirsdag.

En ny undersøgelse fra Dansk Industri (DI) viser, at manglen på egnede skoler er et stigende problem for virksomhederne. 55 procent af virksomhederne kan ikke få nok skolepladser til udenlandske medarbejderes børn.

Og problemet vokser eksplosivt, hvis ikke de internationale skoler udbygges, da 85 procent af virksomhederne forventer at have behov for at rekruttere flere udenlandske medarbejdere i de kommende år:

- Vi oplever flere udenlandske kandidater, som fravælger os, fordi der ikke er gode forhold for deres børn, siger Karina Boldsen, rekrutteringsdirektør hos vindmøllegiganten Vestas med hovedsæde i Randers.

Hun bakkes op af Charlotte Mark, managing director hos Microsoft:

- Det er et tiltagende problem, som på sigt kan få alvorlige konsekvenser for vores virksomhed i Danmark, siger Charlotte Mark.

<i>Kilde: Berlingske Tidende</i>