Tyskerne svigter danske sommerhuse

Tyske turister svigter de danske sommerhuse. De kan leje billigere ferieboliger i Syd- og Østeuropa.

Tusindvis af danske udlejningssommerhuse vil stå tomme det meste af sommeren. De tyske turister fravælger i stigende grad Danmark som feriemål, fordi de kan leje billigere huse i andre lande, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Navnlig luksussommerhusene er det blevet vanskeligt at udleje, men efterspørgslen er også faldet på standardhuse.

Scan-Service GmBH i Bremen, som via en hjemmeside tilbyder online-booking af 100.000 sommerhuse i 20 lande, oplever et brat fald i interessen for danske sommerhuse og en tilsvarende stigning i interessen for sommerhuse i andre lande.

- Det er ikke, fordi vi har fået flere sommerhuse andre steder. Tyskerne fravælger danske sommerhuse, fordi de er for dyre. De kan leje et fint sommerhus med standardudstyr i en uge for 250-300 euro i Frankrig eller Italien. Hvorfor skulle de så betale det dobbelte for et tilsvarende hus i Danmark, spørger Scan-Services direktør, Verner Kristensen.

Den tyske lavkonjunktur tvinger tyskerne til at spare, hvor de kan. Mange har ikke længere råd til at rejse udenlands, og mange af dem, der vil til Danmark, nøjes med at leje et sommerhus i en enkelt uge, hvor det tidligere var almindeligt med tre eller fire uger.

Steen Hansen, der driver udlejningsbureauet Die Hyggelige Dänen i Vejers Strand, bekræfter oplysningerne fra Scan-Service.

Hos Danmarks største sommerhusudlejer, Novasol, medgiver produktchef Morten Anker Nielsen, at bureauet har flere ledige sommerhuse i højsæsonen end normalt. Men det skyldes ikke svigtende efterspørgsel, for Novasol venter en fremgang på 10 procent i udlejningen i år.

- De ledige huse skyldes, at vi har fået flere huse til udlejning, idet vi tager markedsandele fra andre bureauer, siger Morten Anker Nielsen. /ritzau/