Tysk opkomling spurter fra Vestas

Siemens Wind Power haler ind på verdens største vindmølleproducent, Vestas, der har hovedsæde i Randers.

Den globale vindindustris hurtigløber, Siemens Wind Power, der bygger videre på den tidligere danske producent Bonus Energy, begynder at bide verdens største vindmølleproducent, Vestas i haserne, skriver dagbladet Børsen.

Det skyldes ikke mindst en bugnende ordrebog, der ved udgangen af 2009 lød på mere end 53 mia. kr. Den ellers veletablerede danske verdensetter, der offentliggør sine tal for 2009 i morgen tidlig, havde til sammenligning kun det halve i ordrer ved udgangen af september sidste år.

- Vi er vokset under krisen, og vi er fuldt besat for 2010 med de ordrer, vi har nu, siger Andreas Nauen, der er adm. direktør for Siemens Wind Power.

En væsentlig del af forklaringen på Siemens Wind Powers salgsfremgang er, at vindmølleproducentens moderselskab, industrikonglomeratet Siemens AG med 450.000 ansatte og en omsætning på enorme 570 mia. kr., også gerne låner penge ud til kunder, der gerne vil investere i vindenergi.

Netop vanskelighederne med at skaffe finansiering har været en afgørende del af forklaringen på den krise, vindmølleindustrien har befundet sig i siden slutningen af 2008.

- At tilbyde finansiering er en del af strategien. For nogle kunder er det en del af deres krav, at de kan få medfinansiering, og den konstruktion vil fortsætte, siger Andreas Nauen.

<i>Kilde: Dagbladet Børsen</i>